Balkenende meet met twee maten?

  • NOS Teletekst op 21 augustus 2004: Premier Balkenende is bereid te onderzoeken of de Spelen naar  Nederland gehaald kunnen worden.In het Journaal  zei hij dat daarbij goed gekeken moet  worden wat de financiële gevolgen zijn.

Als ik het me goed herinner, kosten de Olympische Spelen in Athene inmiddels zo’n 7 miljard euro.
Als ik het me goed herinner, bezuinigt Balkenende II een bedrag dat in 2007 oploopt tot 17 miljard euro. Bezuinigingen op sociale zekerheid, onderwijs, zorg en meer van dat soort schijnbaar oninteressante sectoren.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Olympische Spelen fantastisch en ik vind het nogal ‘jammer’ dat de meeste Nederlandse topsporters nauwelijks rond kunnen komen zonder een baan naast hun sport, maar de Olympische Spelen naar Nederland halen is van een geheel andere orde. Alleen al de suggestie van Balkenende dat het misschien wel een leuk idee zou zijn, vind ik in het licht van de eerdergenoemde bezuinigingen volstrekt misplaatst.

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*