De PvdA en de AOW

Leuk om te zien hoe de verschillende media het nieuws brengen over het AOW-voorstel van de PvdA. Nog leuker om te zien hoe mensen daar in diverse forums op reageren. Gelukkig zijn er veel mensen die door hebben dat mensen tot en met een modaal inkomen niet mee hoeven te betalen. 

Kort samengevat werkt het voorstel als volgt: mensen die naast hun AOW een aanvullend pensioen hebben boven de 15.000 euro per jaar, die moeten over dat extra bedrag 0,6 procent gaan betalen.

Stel dat je een aanvullend pensioen van 16.000 EUR hebt, dan betaal je dus over 1.000 EUR. Dat is welgeteld 6 euro! Daar kan niemand zich een buil aan vallen, leek mij zo. En hoe rijker mensen zijn, hoe meer ze dus moeten betalen.

Minder mensen is het opgevallen dat de PvdA wil dat de AOW weer aan de lonen gekoppeld wordt. Met name voor ouderen die alleen AOW hebben (dus zonder aanvullend pensioen) of die slechts een klein aanvullend pensioen hebben is dat heel goed nieuws. Het kabinet heeft de AOW de afgelopen periode namelijk bevroren. Door het PvdA-voorstel gaan juist die mensen, die al zo weinig hadden, er dus op vooruit! De gemiddelde loonstijging ligt vaak op of boven de 1%. Dat betekent dus dat de AOW-uitkering dan ook met 1% stijgt, wat nu onder Balkenende dus niet het geval is.

Bij de PvdA dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten. En zo hoort het.

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*