Hoe verschrikkelijk het is om een huis te kopen…

Ik heb afgelopen week een bod gedaan op een huis, en dat is geaccepteerd. Fijn, zou je zeggen: gefeliciteerd met je nieuwe huis. Maar ja… dan begint de ellende pas, want eerst nog een hypotheek rond krijgen. Wat een gedoe… Nu ik er midden in zit, leek het me ‘leuk’ eens een overzichtje te maken van alle documenten die ik bij de bank aan moet leveren om een hypotheek te kunnen krijgen, ook al gaan sommige pensioenoverzichten letterlijk over 87 euro en staat er amper 15 euro op de meeste bankrekeningen. Schrik niet:

– Koopovereenkomst
– Pensioenoverzicht REAAL
– Pensioenoverzicht Zwitserleven
– Pensioenoverzicht Nationale Nederlanden
– Taxatierapport nieuwe woning
– Origineel document WOZ-waarde nieuwe woning
– WOZ-waarde huidige woning
– Meest recent loonstrookje
– Formulier Aanvullende Voorzieningen Werkgever
– Werkgeversverklaring
– Pensioenoverzicht Zorg & Welzijn
– Financieel Overzicht TEB Bank 2012
– Rapportage Bouwkundig Onderzoek
– Kopie paspoort
– Jaarcijfers overige inkomsten 2010
– Jaarcijfers overige inkomsten 2011
– Jaarcijfers overige inkomsten 2012
– Aangifte inkomstenbelasting 2010
– Aangifte inkomstenbelasting 2011
– Aangifte inkomstenbelasting 2012
– Overzicht schulden en kredieten
– Recent overzicht ASN
– Recent overzicht LeasePlanBank
– Recent overzicht ATBank
– Recent overzicht Rabobank
– Recent overzicht MoneYou
– Recent overzicht OHRA
– Keuze notaris

Ik vergeet nu trouwens vast nog zaken. Het zal mij benieuwen. Woensdag gesprek.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Hoe verschrikkelijk het is om een huis te kopen…

 1. Roland says:

  Hi Kirsten,
  Gelukkig is de DSB failliet!

 2. A.H. M says:

  Wees blij. De meesten – 98%- komen niet verder dan het formulier: Uw aanvraag is, bij voorbaat en zonder opgaaf van redenen, afgewezen.

 3. Kirsten says:

  Dat betwijfel ik A.H., Bron?

 4. Jan-Willem says:

  Hmm pensioen overzichten hoefde ik niet mee te nemen. Stond ook nog maar op 300,–per jaar +aow toen.

  3 jaar inkomsten overzicht en een intentie verklaring waren eigenlijk al voldoende. Ok id natuurlijk ook.

  Succes met het afronden van de aankoop!

 5. Ruud says:

  Mijn eerste hypotheek :
  20% aanbetaling
  Loonstrook (stond ook op hoe lang ik daar werkte)
  ID
  Klaar 🙂

 6. Hans says:

  Zal ju nu nooit meer schrijven dat de banken zo roekeloos zijn?

  Zie ik het goed dat je niet alleen een hypotheek voor je nieuwe huis maar daarnaast een tweede als overbruggingshypotheek hebt aangevraagd.

  Zie ik het goed dat je zo langzaam wilt aflossen dat je dat ook van je pensioen moet gaan doen later?

 7. Kirsten says:

  Nee, dat zie je niet goed. Ik heb al een deel afgelost van mijn huidige woning en ga ook in de nieuwe woning al een deel aflossen. Alles bij elkaar wil ik juist snel aflossen. En dat heb ik ook altijd gedaan. Tegen de tijd dat ik met pensioen ben wil ik al HEEL lang klaar zijn met aflossen. Daarom vind ik het oa zo irritant dat ze die pensioenonzin willen weten, want dat is in mijn situatie helemaal niet relevant. En er is een verschil tussen roekeloze banken en overdreven red tape.

 8. Ionica says:

  Succes morgen! Ik kocht eind december een huis en moest op 4 januari mijn jaarrekening 2012 inleveren. Een week later wilde de bank ook een belastingaangifte van 2012. Weer een week later vroegen ze mijn cijfers van 2013. Zucht. Gelukkig zei mijn hypotheekadviseur toen namens mij dat ze eens moesten ophouden en was alles daarna in orde.

 9. Iwan Westdijk says:

  Haha, als ik google op “aanvullende werkgeversvoorzieningen Rabobank” is dit een van de eerste resultaten! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*