Ik vertrek uit het Rotterdamse PvdA-bestuur

Zie hier het bericht dat gisteren op www.pvdarotterdam.nl verschenen is:

Kirsten Verdel vertrekt uit het bestuur

Kirsten Verdel stapt uit het bestuur van de PvdA Rotterdam omdat ze campagneleider van lijsttrekkerskandidaat Peter van Heemst is geworden. Kirsten: "Ik vind dat elke schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen.’

Kirsten Verdel: "Ik heb besloten om per direct uit het afdelingsbestuur te stappen, daar ik campagneleider ben geworden van lijsttrekkerskandidaat Peter van Heemst. Hij heeft mij vorige week gevraagd om hem bij te staan in zijn campagne. Ik doe dat graag, daar ik alle vertrouwen heb dat Peter de PvdA Rotterdam op de juiste manier kan leiden. Het feit dat hij geen wethouder wil worden, maar juist kiest voor het politieke leiderschap, vind ik een belangrijk punt. Ik ken Peter ook als iemand die problemen te lijf wil gaan en er niet oeverloos over wil blijven praten. Hij vatte dat gisteravond in de IJssalon mooi samen met een quote van een van de illustere voorgangers van Tony Blair. John Smith zei ooit: ’my principles are not for decoration, but for application.’ Ik ben ook iemand die graag actie onderneemt en die actiebereidheid zet ik nu graag voor hem in. Ik voer campagne voor hem, Peter zelf voert campagne voor Rotterdam. En daar gaat het ons om.

Dit gezegd hebbende, vind ik echter ook dat ik dan niet aan kan blijven als bestuurslid. Dat zou niet integer zijn, daar het bestuur zelf de lijsttrekkersverkiezingen organiseert. Ik vind dat het spel eerlijk gespeeld moet worden en dat elke schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen. Een beetje integer bestaat niet, zoals Ien Dales ooit zo mooi zei, dus met pijn in het hart verlaat ik mijn collega-bestuursleden. Ik ben blij dat ik in de afgelopen jaren een bescheiden steentje bij heb kunnen dragen aan het bouwen van een sterkere PvdA. Ik heb vertrouwen in de partij, ik hoop dat de mensen in de stad dat volgend jaar ook weer zo zien!"

De link naar het artikel: http://www.pvdarotterdam.nl/nieuwsbericht/1928

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*