Juffrouw Marjo

marjopullensOp de kleuterschool hadden we altijd ‘les’ van juffrouw Marjo (Marjo Pullens) en juffrouw Devilee (Ien Devilee). Net zoals ik nog regelmatig terugkeer naar mijn oude middelbare school, het Bonaventuracollege in Leiden (Mariënpoelstraat uiteraard!), ben ik ook regelmatig terug geweest op mijn kleuter- en basisschool. Het is echter alweer jaren geleden dat ik juffrouw Marjo voor het laatst sprak. Ik vond haar toen nog net zo aardig als toen ik 4 was.

Vorig jaar in de zomer hadden we een reünie van groep 8 van de Gerardusschool. Een oud-klasgenoot vertelde me dat juffrouw Marjo was overleden aan kanker. Ik wilde dat nauwelijks registreren. Althans, daar kwam ik gisteravond achter, toen er ineens een liedje in mijn hoofd zat uit mijn kleutertijd. Ik moest aan juf Marjo denken en googlede haar. Ik vond onderstaand YouTube filmpje, waarin ze in 2010 vertelt hoe haar longkanker haar leven op zijn kop heeft gezet. Het filmpje is bijna bedwelmend. Een kunstproject. Zo mooi en zo positief, terwijl dat vreselijk k-woord er zin na zin na zin zo keihard doorheen knalt.

Na het filmpje googlede ik verder. Ik vond haar blog: http://stofferenblik.blogspot.nl. De laatste entry dateert van 2 december 2010. Juf Marjo vertelt daar dat ze niet heeft kunnen winnen. Dat het voorbij is, dat de pijn te erg is geworden.

Wat voelde ik me schuldig. Al die tijd heb ik dit niet eens geweten.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Juffrouw Marjo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*