Kirsten in de Tweede Kamer?

Jullie denken altijd maar dat ik overal over blog, maar ik heb het afgelopen half jaar geen letter gezegd over het feit dat ik me kandidaat had gesteld voor het kamerlidmaatschap voor de PvdA. Ik wist dan ook niet of ik op de lijst zou komen. Er waren in totaal 551 sollicitanten en ‘slechts’ 80 plaatsen op de lijst. Maar het is gelukt! Woensdag werd ik al gebeld door Jeltje van Nieuwenhoven dat ik op de lijst kwam en gisteravond laat kreeg ik te horen dat het plek 58 is geworden. Niet direct verkiesbaar, maar wie weet: als er een kabinet Bos komt, dan schuiven er natuurlijk mensen door en dan kan het zomaar lukken. Staf Depla (huidig kamerlid) vertelde me vanmorgen dat hij zelf ooit op 63 stond en ook tussentijds binnen kwam.

Het was dan ook een leuke dag vandaag. De perspresentatie van de lijst was vanmorgen in Den Bosch. De 80 kandidaten moesten op een podium gaan staan en Wouter Bos, Michiel van Hulten (partijvoorzitter) en Jeltje van Nieuwenhoven (voorzitter selectiecommissie) voerden het woord, nauw gadegeslagen door de vele cameraploegen, fotografen en schrijvende journalisten. Daarna bleef iedereen nog lang hangen om kennis te maken met de andere kandidaten. Het is een ontzettend gevarieerde en leuke groep.

In de trein op de terugweg zat ik met Ferd Crone (nummer 15), Paul Kalma (25), Karina Schaapman (52) en Paul Tang (33). Die laatste werd gebeld door voormalig staatssecretaris Rick van der Ploeg. En wilde ook Paul Kalma wel even spreken, de grootste verrassing van de lijst. Ook al werk ik natuurlijk al een tijd in het hart van de partij, het voelde wel een beetje gek om nu ineens in dit ‘circuit’ te zitten. Ik ben natuurlijk ook maar gewoon Kirsten, uit Roelofarendsveen. 🙂

Morgen om 12:00 uur is de perspresentatie van de Rotterdamse kandidaten (waar ik natuurlijk bij zit) op de centrummarkt in de maasstad. En daarna gaan we de markt op. Zoals we dat al jaren doen!

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*