Leiderschap: veroordeel geweld bij de NAVO-top!

De NOS zond vandaag live beelden van de NAVO-top uit. Zo hebben we ons allemaal kunnen verbazen, verkneukelen en opwinden over de onbeschoftheid van Berlusconi, die Angela Merkel negeerde bij aankomst en doodleuk uitgebreid ging staan bellen. Op de website van de NOS is het minuten durende filmpje te zien. Balkenende zou verder door mensen van de Secret Service zijn weggeduwd toen Obama arriveerde (daar heb ik alleen over gelezen, nog geen beelden van gezien). Rasmussen werd toch de nieuwe topman van de NAVO en verder horen we eigenlijk alleen maar platitudes over hoe kicke het wel niet is dat de NAVO al 60 jaar bestaat en dat Frankrijk er weer gezellig bij zit. De boys and girls van Albanie en Kroatie werden ook nog hartelijk welkom geheten door Obama, die ze kopietjes presenteerde van de oorspronkelijke tekst waarmee de NAVO was opgericht. Hoezee!

Ondertussen werd Straatsburg, waar de top plaatsvond, in brand gestoken en gesloopt door de vele duizenden protestanten die eveneens naar de top waren afgereisd. Ik heb me er kapot aan geergerd in Gleneagles in 2005, ik heb me er aan geergerd bij de Republikeinse conventie in St. Paul vorig jaar en ik erger me nu weer te pletter. De boel slopen lost echt niks op. Het enige dat je daarmee oproept is een antipathie voor demonstranten. Over waar ze voor demonstreren (of tegen) hoor je niets. Kunnen de heren en dames wereldleiders daar niet eens wat over roepen? Veroordeel het geweld.

En als ze dan toch bezig zijn: omarm de inhoudelijke boodschap van de nog veel grotere groep vreedzame demonstranten, die willen dat de financiele wereld op de schop wordt genomen, dat er een einde komt aan exorbitante bonussen, dat er op een duurzame manier met de planeet wordt omgegaan en dat de lasten eerlijker worden verdeeld. Om maar eens wat dingen te roepen…

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*