Naar New Hampshire: vijf dagen campagne!

Ik blog veel te weinig de laatste tijd, ik weet het. Heeft alles te maken met het eingszins bizarre business & ethics symposium in Brussel waar ik vorige week was en de aansluitende 5 dagen in Nederland waarin ik van hot naar her gereisd ben om zoveel mogelijk vrienden op te zoeken. Wat aardig gelukt is, mag ik wel zeggen. Inmiddels ben ik alweer een paar dagen terug in Montreal en ik ben momenteel heel erg ziek. Ik heb ergens in Nederland een verkoudheid opgelopen en die heeft ervoor gezorgd dat ik de laatste dagen met hoofd- en keelpijn door het leven ben gegaan. Hoesten, niezen, dat idee. Erg onhandig. Vandaag was ik zo groggy, dat ik van 12 tot 5 geslapen heb. Nu noodgedwongen wakker, omdat ik de trip door New Hampshire moet voorbereiden die ik morgen samen met mede-scholar Guillaume ga maken.

Wat is het idee? Welnu, we vertrekken morgenochtend met de Enterprise F richting Amerika. Vijf dagen lang touren we door New Hampshire, de eerste staat waar primaries gehouden worden, begin januari. We stoppen eerst in het plaatsje Bartlett, want we willen allebei een foto hebben met de naamplaats van dat dorp. Bartlet (met 1 t) is de naam van de fictieve Amerikaanse president uit West Wing. Aansluitend rijden we door naar Hollis, in het zuiden van New Hampshire. Daar dineren we met Bill Siroty, die de meest bekende nieuwsvergaarder over de campagne is in New Hampshire. Howard Dean en zijn vrouw bleven ooit bij hem overnachten. Hij weet alles van de campagne. Aansluitend worden we geinterviewd door een lokale krant over couchsurfen en de verkiezingen, waarna we bij onze host naar Boston Legal gaan kijken. Sounds brilliant.

Woensdag gaan we allerlei hoofdkantoren van kandidaten af. McCain, Thompson, Romney, Tancredo, Edwards, Obama, Richardson, Dodd, Clinton en Giuliani hebben hun hoofdkantoren allen in Manchester. Huckabee en Paul in Concord en Kucinich zit in zijn uppie in Keene. Ik denk dat we vooral in Manchester rond gaan neuzen, wat ook de meest bezochte stad van Amerika is door de kandidaten. 150 keer al bezocht een van de presidentskandidaten Manchester, sinds januari van dit jaar.

Donderdag gaan we naar het Debate For Lesser Known Candidates in Manchester. Want behalve de usual suspects die ik net al noemde, zijn er nog veel meer kandidaten. De New Hampshire Political Library nodigde de 28 minder bekende presidentskandidaten uit voor een debat. Wij zullen daar bij zijn. Could be fun.

Vrijdag wordt nog leuker. We reizen dan de hele dag achter presidentskandidaat Bill Richardson aan. Hij is niet heel erg bekend bij het grote publiek, maar wordt door vriend en vijand genoemd als vice-president, mocht een Democraat president worden. Zelf wil hij vooral gewoon president worden. Vorige week kreeg hij een kleine boost in het nieuws toen Martin Sheen bekend maakte dat hij Richardson steunt. Diezelfde Martin Sheen die Bartlet speelde in West Wing ja. Richardson heeft vrijdag een stuk of vijf bijeenkomsten en legt meer dan 300 kilometer af tussen al die bijeenkomsten. Wij dus ook. Hij reist waarschijnlijk per bus en daar gaan we dan dus maar achteraan. Ben benieuwd of hij elke keer exact hetzelfde verhaal en… enthousiasme heeft. We zullen het zien.

Zaterdag ten slotte gaan we naar Berlin, in het noorden van New Hampshire. We rijden daar ‘s morgens heen, vanuit Bethlehem, waar we overnachten bij weer een andere couchsurfer. Dat wordt dan de tweede keer dit jaar dat ik in Bethlehem ben. Eerst in Israel, nu in Amerika. In Berlin zal de Republikeinse kandidaat Mike Huckabee die de laatste weken zo’n geweldige opmars in de peilingen doormaakt zijn opwachting maken. En hij komt niet alleen, hij neemt filmster Chuck Norris mee.

En daarna rijden we maar weer terug naar Montreal. 🙂

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*