Nieuwe peilingen in Rotterdam

Nadat eerder op 14 oktober en eind november peilingen waren gedaan in Rotterdam over de gemeenteraadsverkiezingen, werd vandaag een nieuwe tussenstand bekend. Bij de vorige peiling schoot Leefbaar Rotterdam omhoog naar 19 zetels en bleef de PvdA op 12 steken. Het gedwongen vertrek van Marco Pastors bij Leefbaar had daar natuurlijk alles mee te maken.

Maar klaarblijkelijk hebben zijn uitspraken ook een grote groep Rotterdammers gemobiliseerd die tegenwicht willen bieden aan de in hun ogen polariserende houding van Leefbaar. Want in de peiling van vandaag zakt Leefbaar van 19 naar 9 en stijgt de PvdA van 12 naar 21 zetels.

Ik reken mezelf niet rijk. Het is maar een peiling, een momentopname. Met dit soort grillige uitslagen kan het nog alle kanten op. En met zo’n hoog aantal als 21 zetels kunnen we in de volgende peiling eigenlijk alleen maar omlaag, en dan lijkt het voor de buitenwacht weer alsof we op verlies staan. Uit het NIPO-onderzoek blijkt ook dat 55% van de ondervraagden aangeeft nog te ‘zweven’.

En zoals Peter terecht opmerkte toen hij me vanmorgen belde: ‘Ik maak me nu veel drukker over de mensen die door Eneco van hun elektriciteit worden afgesloten’.

Wat telt, is wat er op 7 maart gebeurt. Blijkt dan dat we het vertrouwen van de kiezer terug hebben weten te winnen? Kunnen we het verlies van vier jaar geleden dan goed maken (we gingen toen van 15 naar 11 zetels)?

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*