Nog maar eens aanhalen: ING betrokken bij illegale sloop in Peking

Vanavond zag ik in het NOS Journaal een item over het slopen van woonwijken in Peking, waardoor veel mensen soms letterlijk op straat komen te staan. Het journaal is wat laat, want op 24 juni al berichtte Trouw ook over de sloop. Zie hier voor het bericht. En let vooral op dit stukje:

‘ING, die voor zo'n 166 miljoen euro een belang in de Chinese bank heeft gekocht, zegt „op de hoogte te zijn van de herontwikkeling van de hutongs, die is goedgekeurd door de autoriteiten”. Maar de bank voelt zich niet verantwoordelijk voor de financiering van de sanering van hutongwijken ‘omdat de beslissing werd genomen voordat ING-werknemers werden benoemd op managementposities’.

Verder een rustige dag. Ik dacht dat het donderdag was en pas om een uur of vier vertelde iemand me dat het woensdag was. Mijn week duurt ineens een dag langer. Op deze uiterst vrije dag heb ik dus ook maar weinig gedaan. De krant gelezen, een kapstok gekocht, een videorecorder besteld, een nieuwe douchestrip geregeld, geshopt bij de Bijenkorf en de Hema, uit mijn raam naar de Wednesday Night Skate gekeken, waar ik zelf niet aan mee wilde doen omdat ik het… te koud vond (pfff), wat werk voor XS4ALL gedaan, gebuurt bij Robin van De IJssalon, een parachute sprong voor XS4ALL’ers geregeld, een Eneco-rekening in mijn brievenbus gevonden van maar liefst 0,00 EUR (?!), afspraken gemaakt over mijn eerste werkdag bij het campagneteam voor de Tweede Kamerverkiezingen van de PvdA, gebeld met de hoofdredacteur van Intermediair over mijn China-artikel dat helaas niet in de papieren versie komt, maar wel op de website, Peter uit de brand geholpen (what else is new?), Bumb uitgecheckt voor de opening van het politieke seizoen, zomerzegels gescoord bij Appie Heijn, und so weiter. Ik verveel me erg snel. Heel. Erg. Snel.

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*