Nog meer onbetrouwbare politici!

Dat de grondwet weggestemd zou worden, verwachtte ik helaas al. Ik gokte 65-70% nee, dus het valt nog mee (…).

Maar goed.

Ander nieuws van vandaag. Vanmorgen ging ik naar Den Haag. Ik manouevreerde mij langs de talloze tv- en radioploegen die zich in de politieke hoofdstad van Nederland hadden verzameld om bij het provinciehuis te komen, maar werd vlak voor ik in die missie slaagde toch nog getackled door een Kroatische tv-ploeg. Wat ik ging stemmen. Uiteraard hield ik een vurig betoog voor de grondwet, wetende dat de Kroatische kijker niet echt meer stemmen op zou leveren, maar een beetje de moed in Europa houden vond ik ook wel relevant. Blij namen de twee interviewers afscheid nadat ik ze enkele Kroatische quotes aanleverde. Ik kende toevallig een paar zinnen.

Ik dwaal af. Ik was dus onderweg naar het provinciehuis, alwaar ik een afspraak had met de statengriffier, Nettie Engels. Een bijzonder aardige vrouw die mij een aantal administratieve zaken omtrent het lidmaatschap van de Provinciale Staten uitlegde en mij voorstelde aan een aantal andere medewerkers van de griffie. Na het ondertekenen van een bescheiden hoeveelheid formulieren trok ik verder het Haagse in: op naar het gemeentehuis.

In het gemeentehuis, waar een stembureau was ingericht en waar het dus ook wemelde van de journalisten, meldde ik mij op de 5e verdieping. Daar kreeg ik een door burgemeester Deetman ondertekende brief mee waarin werd bevestigd dat ik vanaf vandaag lid ben van de Provinciale Staten. Dus niet pas vanaf 22 juni, wanneer ik word geinstalleerd. Dat was even een aardige verrassing.

Met een dik pak papier en nog meer formulieren vertrok ik vervolgens naar XS4ALL, waar ik tussen de bedrijven door nog menig persoon probeerde te overtuigen om ja te zeggen tegen de grondwet. Ook al is het ‘nee’ geworden, ik heb mijn best gedaan. We zullen zien wat de consequenties zijn.

Mijn ouders en kleine zusje hebben in ieder geval voor gestemd. Ik ben blij! 🙂

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*