Provinciale Staten Zuid-Holland

Het ziet er naar uit dat ik vanaf juni namens de PvdA lid ben van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Er stapt iemand uit de huidige fractie en ik ben (inmiddels) de eerste opvolger. Dat wordt een interessante ontwikkeling als ik terug kom uit Canada!

Over politiek gesproken, ik heb toch wel met redelijk grote interesse het nieuws omtrent de ‘kabinetscrisis’ gevolgd. Dat De Graaf afgetreden is, verbaast me niet zo. Ik voorspelde dat maanden geleden al. Hij had nooit echt draagvlak binnen de coalitie en naar nu blijkt ook niet bij de oppositie. Tenminste, niet als hij alles er zo snel doorheen wil jakkeren zoals nu. Maar hij moest wel, het is nu of nooit voor D’66. En het wordt schijnbaar dus nooit. De gekozen burgemeester komt er uiteindelijk heus wel, maar of D’66 dan nog bestaat is maar de vraag.

En nu praten de coalitiepartners dus. Maar natuurlijk valt het kabinet niet, alle gevestigde partijen zouden daar bij verliezen. VVD en CDA doen het al tijden slecht in de peilingen, de PvdA is deze weken te negatief in het nieuws en D’66 beseft zich maar al te goed dat als er nu nieuwe verkiezingen komen, dat de partij dan weggevaagd wordt. Ze hebben dus absoluut geen onderhandelingspositie in de coalitie, en dat snappen VVD en CDA op hun beurt waarschijnlijk weer heel goed. Dus iedereen blijft zitten waar hij zit, en de VVD en CDA blijven bepalen wat er gebeurt. Wat dat betreft verandert er niets (…).

Voorspellingen over eventuele nieuwe verkiezingen durf ik overigens niet meer te doen. De Nederlandse kiezer zweeft niet meer, maar heeft een abonnement op willekeurige vliegreizen bij willekeurige aanbieders. We can go anywhere, anytime, with anyone!

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*