Provincievergadering als webcast online

Op 28 september moest ik in de statencommissie ‘Bestuur en Middelen’ namens de PvdA het woord voeren over de Communicatievisie en het Public Affairs beleid van de provincie 2005-2007. Een van de vragen die in die vergadering beantwoord moest worden, was of de provincie de statenvergaderingen voortaan moet webcasten. Wij vonden van wel. Ons uitgangspunt was het volgende:

‘Webcasten per 12 oktober: graag. En met een slimme benadering van de pers kun je landelijke aandacht krijgen voor de officiele lancering van het webcasten van statenvergaderingen . Webcasten is een hot item, en als je de vergelijking trekt met podcasten wat pas zeer recentelijk door politici is omarmd (Donner, Van Heemst, Bos), dan wordt dit nieuws. En nieuws is meer kijkers.’

Niet alleen is de vergadering van gisteren inderdaad gewebcast, maar het nieuws is er ook inderdaad mee gehaald. Op http://www.nu.nl/news/608384/52/Statenvergadering_op_internet_trekt_300_bezoekers.html wordt melding gemaakt van de eerste uitzending. Het zal de kijkcijfers goed doen.

En ongeacht de kijkcijfers is het natuurlijk gewoon fijn dat dit soort publieke vergaderingen nog beter toegankelijk worden. De weg naar het provinciehuis wordt door de meeste mensen niet gevonden. De digitale weg zal op zijn minst deze eerste keer wel wat vaker betreden worden, door dit soort berichtgeving.

De vergaderingen zijn te bekijken op http://www.pzh.nl/e-loket/webcasting/index.jsp

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*