Setlist Paul McCartney Ahoy 24-03-2012

Vanavond voor de derde keer in korte tijd Paul McCartney live gezien (in december vorig jaar zag ik hem in Stockholm en Liverpool). De setlist was net als de vorige keren grotendeels hetzelfde, maar dit keer zette het publiek bijvoorbeeld spontaan ‘Yellow Submarine’ in, waar Sir Paul om moest lachen en het kort een stukje mee speelde. Ook speelde hij voor het eerst ‘My Valentine’ live bij een groot concert en het was de eerste keer ooit dat hij ‘The Night Before’ in Nederland speelde. Super!

Setlist:
Hello Goodbye
Junior’s Farm
All My Loving
Venus and Mars / Rock Show / Jet
Drive My Car
Sing the Changes
The Night Before
Let Me Roll It / Foxy Lady
Paperback Writer
The Long and Winding Road
Nineteen Hundred and Eighty Five
My Valentine
Maybe I’m Amazed
I’ve Just Seen a Face
I Will
Blackbird
Here Today
Dance Tonight
Mrs Vanderbilt
Eleanor Rigby
Ram On
Something
Yellow Submarine (started by the audience!)
Band on the Run
Ob La Di, Ob La Da
Back in the USSR
I’ve Got a Feeling
A Day in the Life / Give Peace a Chance
Let It Be
Hey Jude
Live and Let Die
The Word / All You Need is Love
Day Tripper
Get Back
Yesterday
Helter Skelter
Golden Slumbers / Carry That Weight / The End

This entry was posted in Muziek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Setlist Paul McCartney Ahoy 24-03-2012

 1. Gerard de Jonge says:

  Dag Kirsten,

  Wat een avond!
  Ontroerend mooi met breekbare stem.Als mcCartney volger en fan sinds 1970 kan ik alleen maar beamen wat velen al weten;het wordt alleen maar beter met hem.Heerlijk om nog steeds zo te kunnen genieten van een man die in mijn leven veel ankers heeft achtergelaten.Prachtig.Jammer dat ik je niet gezxien hebt.

  Groetjes, GerARD DE jONGE

 2. raymund schütz says:

  het was een indrukwekkend optreden. je zou verwachten dat hij op de automatische piloot zou spelen, maar verre van dat, vooral bij ‘here today’ zag je dat het nummer hemzelf ook raakte. die emotie sloeg ook over op het publiek. ik heb hem nu 4 keer live gezien, hij wordt alleen maar beter.

 3. fred vd bergh says:

  om 14.30 voor ahoy gaan zitten, met resultaat een rij 4 plek; waanzinnig om je jeugdidool van zo dichtbij te zien. meerdere keren echt (oog)contact met hem gehad, mede door mijn zoon die op een moment hard Georgie brulde ,waarop Paul reageerde!!
  de speelvreugde spatte ervan af, gelukkig was zijn stem in orde voor een bijna 70jarige!!!! we vonden het beter dan in Arnhem….
  tot de volgende keer????

 4. barbaraph says:

  Wat een sensatie! Toen we eenmaal bovenin zaten en het bijna 20.00 uur was, zei mijn man: ‘t Is toch net alsof je op The Beatles zit te wachten. En inderdaad! Sterker nog: het was soms alsof je naar The Fab Four themselves luisterde!
  We zaten helemaal achterin bovenin, dus waren compleet afhankelijk van de beeldschermen om Sir Paul te zien. Dat viel niet tegen. Een hele elegante man voor zijn bijna 70 jaren. Beetje ijdel ook, maar ach, dat mag.
  En inderdaad zijn contact met het publiek vond ik ook opmerkelijk. Op radio 2 op weg naar Ahoy hoorden we een kort gesprekje met hem. Hij zei ons te willen verrassen. Dat heeft hij inderdaad gedaan. Of zijn tributes aan George en John ingestudeerd waren of niet, Sir Paul vertegenwoordigt The Beatles op een integere en zeer plezante manier. Blij dat ik er bij was 🙂

 5. barbaraph says:

  Trouwens: zijn uitvoering van Blackbird blijft het mooiste! We waren beiden ontroerd. Dat die man nog zo zuiver kan zingen…

 6. Guus says:

  Voor mij persoonlijk was dit een van de beste optredens die ik van hem hem mogen bijwonen. De eerste was in Ahoy in maart 1976 en vele ertussen inmiddels.
  Goed bij stem, goed van spirit, veel leuke interactie met het publiek. Een beetje jammer was die ‘Rose’ die op het podium kwam, die kwam niet uit de verf.
  Paul zei “see you next time” en “tot ziens” dus we gaan weer hopen op een volgend keer………

 7. Gino says:

  Hoi Allen, was aan ‘t struinen voor de setlist van Antwerpen 28/03/2012 en merk quasi eenzelfde setlist als in Ahoy. Ik heb Sir Paul nu al ‘n zesde keer aan ‘t werk gezien over 1989 in Ahoy, 1993 in Gent, 2003 in Antwerpen en Arnhem, 2004 in Stade de France, Parijs en nu 2012 terug in Antwerpen. Ik kan vele commentaren beamen, Top! / Dat je dat nog kan op 70 jaar / Mega-show / Bijna identiek aan het origineel / Super! Je kan bliven doorgaan in Superlatieven. Dat bepaalde huldes aan John & George ingestudeerde nummers zijn, net als zijn enthousiasme voor Ringo zal je als rechtgeaarde fan worst wezen. Wat je duidelijk aanvoelt is ‘n Krasse ouwe Rocker die op z’n 70 nog altijd verslaafd is aan applaus en er zichtbaar enorm van geniet om de zaal uit z’n dak te zien gaan, zich nog steeds 200% inzet om z’n publiek bijna 3uur met hart en ziel te verwennen. Als-t-ie op z’n 80ste nog zo swingt en bij stem is ga ik opnieuw, daar kunnen vele jongere goden ‘n puntje aan zuigen! Zeg dat ‘n Kleine Belg ‘t gezegd heeft

 8. Bart says:

  Het “gevaar” van al die superlatieven op twitter, facebook, enz. is dat het in een soort zelfversterkende cyclus komt (het meedoen om het meedoen). Maar in dit geval kan ik ook niets anders verzinnen dan dat ik bij een superavond aanwezig ben geweest. Heb in mijn leven toch vele honderden concerten bijgewoond, maar dit was toch wel heel erg speciaal en inderdaad nóg beter dan Arnhem 2009. Natuurlijk, de grapjes en zijn intro-verhaaltjes zijn bekend, maar dat doet toch iedere artiest? En dichter bij de Beatles kun je niet komen, doe je ogen dicht en je zit thuis bij je pick up op 33 toeren naar A day in the life te luisteren. Traantjes in de ogen en een brok in de keel.
  Ik ben geen vegetariër, maar als ik zo 70 mag worden, dan voor mij geen vlees meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*