Stem vandaag PvdA voor een sterk, sociaal en groen Zuid-Holland

Vandaag is het zover, er kan gestemd worden voor de Provinciale Staten. Als je in Zuid-Holland woont en van plan bent om PvdA te gaan stemmen, dan kun je overwegen om op de nummer 12 van de PvdA te stemmen. Dat ben ik (C.D.M. Verdel op de kieslijst). Onze inzet voor de komende periode heeft vijf hoofdpunten:
1. Verbeteren Jeugdzorg (de wachtlijsten zijn weg, maar dat is natuurlijk pas het begin)
2. Meer betaalbare woningen (ten minste 30% van alle nieuwbouw moet sociaal zijn!)
3. Handen af van het Groene Hart!
4. Investeren in werkgelegenheid (stages en leerwerktrajecten voor starters)
5. Beter en meer openbaar vervoer (en gratis OV voor 65+’ers)

Zelf richt ik me vooral op die 30% sociale woningen. De afgelopen periode was er een afspraak dat alle gemeenten ten minste 30% van hun nieuwbouw sociaal zouden laten zijn (dus betaalbaar voor mensen met lage inkomens). Daar is niet veel van terecht gekomen, doordat gemeenten liever duurdere woningen bouwen. Daar verdienen ze meer geld mee. Tijd voor maatregelen, vind ik daarom. Maar daar zijn andere partijen als VVD en CDA het niet mee eens. Dat wordt dus een uitdaging!

Verder speelt natuurlijk nog mee dat de statenleden de Eerste Kamer kiezen. Ik ben persoonlijk heel erg blij dat ik met de actie www.kiesklaas.nl ervoor gepleit heb om Klaas de Vries op een verkiesbare plek te krijgen. Hij is voorstander van een onderzoek naar Irak. Waar de Tweede Kamerfractie bakzeil heeft moeten maken wegens afspraken in het regeerakkoord, heeft de Eerste Kamer wel de ruimte om een onderzoek te gelasten. Ik vind dat zo’n onderzoek er moet komen. We hebben het namelijk niet over een fraudegevalletje, of een kostenoverschrijding bij een groot infrastructureel project, maar over een oorlog. Een oorlog waar wij in ons veilige landje niets van merken. Ons leven gaat gewoon door en het nieuws over de zoveelste aanslag in Irak doet velen maar weinig. We hebben het over een oorlog waar Nederland bewust aan mee is gaan doen, en waarvan de gevolgen nog dagelijks merkbaar zijn. Nog steeds komen duizenden Irakezen en Amerikanen om het leven door het geweld dat als gevolg van de oorlog is ontstaan. Daar zijn wij als Nederland mede-verantwoordelijk voor. Een onderzoek is dus wel het allerminste wat we kunnen doen. En ik begrijp dondersgoed waarom het CDA zo’n onderzoek niet wil, want dankzij hen zijn we mee gaan doen met Bush.

This entry was posted in Politiek, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*