Vijf dingen die je niet wist over Hillary Clinton

De afgelopen week is Nederland in de media doodgegooid met nieuws over Hillary Clinton, mede door ondergetekende. Reden? Ze stelt zich morgen kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap en ze is op dit moment één van de grootste kanshebbers om het ook daadwerkelijk te worden in 2016. Let wel: de verkiezingen zijn pas over anderhalf jaar (november 2016). In maart 2007, toen eveneens anderhalf jaar voor de verkiezingen, wist iedereen zéker dat Hillary de Democratische presidentskandidaat voor 2008 zou worden en Giuliani de Repulikeinse. Het werden Obama en McCain. Dus niets is zeker. Maar goed, voorlopig hebben we het dus onder andere veel over Hillary (en Bush, en Walker, etc…) dus hier even vijf feitjes over haar die je waarschijnlijk nog niet wist… enne, check ook de links… je zult zien dat er allerlei controversieels rondgaat over deze zaken… story of her life…

1. Hillary was de eerste vrouw in de directie van Wal-Mart, een van Amerika’s grootste bedrijven. Ze zat daar zes jaar.
2. Hillary was niet altijd Democraat, ze begon haar politieke carrière als Republikein.
3. Hillary weigerde meerdere huwelijksaanzoeken van Bill: ze was bang als ‘de vrouw van’ gezien te worden. Ze wilde een eigen carrière.
4. Hillary is geruime tijd als advocate actief geweest. Ze werd daarbij twee keer tot de top 100 meest invloedrijke advocaten van Amerika verkozen.
5. Hillary zat in het team dat onderzoek deed naar het Watergate schandaal dat leidde tot Nixon’s aftreden.

This entry was posted in Politiek, Verenigde Staten and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*