Hoogte- en dieptepunten van 2014

Voor de tiende keer blik ik op mijn blog op 31 december terug op mijn jaar. En waar ik elk jaar sowieso altijd al kan afsluiten met ‘wauw, wat is er weer veel gebeurd’, gelden die woorden dit jaar wellicht meer dan ooit.

2014 begon met het jaarlijkse (ex)-XS4ALL-etentje direct na onze terugkomst uit Florida. Jetlag all over the place dus. Niet veel later gezellig naar de Wielerzesdaagse. Maar verder bestonden de eerste zes maanden van 2014 vooral uit heel hard werken, in de wetenschap dat het tweede half jaar een ander soort werken zou worden. Reden: ik was zwanger. 6 januari had ik mijn eerste echo (7 weken) en een paar weken later verhuisden we de eerste spullen van Geert definitief vanuit Middelburg naar Rotterdam. Samenwonen dus! 4 maart was het officieel zover.

In de tussentijd kreeg ik een telefoontje van Job Cohen dat ik op plek 10 voor de lijst voor de Europese Parlementsverkiezingen stond. Balen, want dat zou onverkiesbaar zijn. Ik kreeg nog wel een erg leuk stemadvies: Boris van der Ham riep mensen die PvdA wilden stemmen op om dat dan maar op mij te doen.

Er waren veel leuke dingen: ik sprak in België op de MarCom beurs, mijn vader en Geert en zijn vader bouwden een schuurtje in de achtertuin, mijn vader vierde zijn 70e verjaardag, met de Rotterdampas struinden we de hele omgeving af (Euromast, miniworld, Louwman museum, kunsthal, fotomuseum, Panorama Mesdag), maar die waren allemaal overdag in het weekend. De avonden waren tot ver in mei rampzalig: ik had geen last van ochtendziekte, maar van avondziekte. Tot eind mei ben ik in totaal drie avonden de deur uit geweest, de rest van de tijd was ik daar te ziek voor. Het is inmiddels al weer een tijdje geleden, maar mijn zwangerschap was echt misselijkmakend. Letterlijk.

Gelukkig lukte het zelfs tijdens die moeilijke maanden én daarna wel om nog veel tripjes te maken. We bezochten Natalie in Zwitserland waar we zelfs een dagje gingen skiën, iets waarvan ik had gedacht dat nooit meer te kunnen dankzij mijn slechte rug. Sinds dag 1 van mijn zwangerschap was de herniapijn echter helemaal weg, wat hormonaal gestuurd schijnt te zijn, dus was dat ineens geen enkel probleem. Dat was dus een hele fijne dag. Ook deden we een weekendje Rome, waar we Obama nog langs zagen rijden na zijn bezoek aan de paus. Niet veel later gingen we wat langer weg: een dag of tien naar Corsica en Sardinië. Bij Cala Golone hadden we een van de mooiste dagen van het jaar: strandjes, zon, super relaxed. Op Corsica voelde Geert de baby voor het eerst bewegen… Eind mei gingen we weer een weekendje weg: dit keer naar Coo in België: Geert fietste mee met de SVR ter voorbereiding op de fietsweek in Italië in juni. Ik paste op het huisje. Voor mij geen sport dit jaar helaas. Geert dus wel, die mocht de Stelvio en de Gavia op fietsen. Vanuit Venetië reden we uiteindelijk terug naar Nederland, waar het raampje van de auto ingeslagen bleek. Niks gestolen echter.

We zagen veel films in de bioscoop. Nou ja, relatief veel (zie blog van gisteren), we gingen heel veel naar zwembaden (het enige wat de zwangerschap in de laatste fase nog wat verlichtte) en op 7-7-2014 ging Geert op zijn knieën -op zijn zwemplankje omdat het anders zo’n pijn aan zijn knie zou doen- om mij ten huwelijk te vragen. Hij trouwde nog bijna met zichzelf dankzij een fout van de ambtenaar op het deelgemeentekantoor, maar dat kwam net op tijd goed. Ons huwelijk werd in alle stilte voltrokken op 28 juli. Niemand wist er van, behalve onze ouders en zusjes.

Een paar dagen later kreeg Geert een baanaanbod van Falck. Per 1 september kon hij daar beginnen. Helemaal geweldig. Het werd nog even spannend: ik was uitgerekend op 21 augustus. Wat als de baby te laat zou komen? Dan zou hij precies bij het begin van een nieuwe baan vader worden. Geen wenselijke situatie. Maar het viel mee: Thule besloot om al 12 augustus te verschijnen! Het leek perfect getimed: ik was al maandenlang bezig geweest met mijn todolijstje leegmaken voordat ik zou bevallen. Het enige wat telkens maar op die lijst was blijven staan was het uitzoeken van de 12.000 foto’s van de afgelopen jaren. Op de ochtend van de bevalling was ik daar eindelijk mee klaar… op de motor naar het ziekenhuis, waar bleek dat ik al weeën had gehad op de motor, en daarna was het snel bekeken: op 12 augustus om 21:12 uur was ze er: 3115 gram zwaar, 47 centimeter lang.

Sinds die dag draait alles logischerwijs om Thule. Slapen doe ik niet meer. De eerste nacht na haar geboorte sliep ik 4,5 uur. De nacht erna 3,5 uur. De dag daar weer na 2,5 uur. En het is sindsdien niet heel veel beter geworden zeg maar. Thule is nu 4,5 maand oud en ze wordt nog steeds 2, 3, 4 of 5 keer per nacht wakker. Het went, sort of.

Ik ging nog steeds naar de bioscoop, soms met Geert als we oppas hadden, soms met Thule in de draagzak. Gewoon omdat het kon. Verder kabbelde alles voort. Een auto reed zichzelf na een politie-achtervolging total loss voor onze deur, we zochten kinderopvang uit, we keken de complete West Wing serie (ik voor de derde keer), we bezochten de nieuwe Markthal, we verkochten Geert’s auto, we plukten appels bij de Olmenhorst, we kregen enorme bergen kraambezoek (was erg gezellig) en ik bezocht met Thule (oud-)collega’s bij het ministerie van V&J, bij EZ, de Tweede Kamer en bij DR2. Ook gezellig.

We vlogen met z’n drietjes naar Londen voor weer een weekendje weg, en we staken per boot over naar Texel voor nog zo’n paar dagen Escape From 010. Eind november gaven we alsnog een groot bruiloftsfeest, in Zoetermeer. Dat was overweldigend, we zijn drie dagen bezig geweest met cadeautjes uitpakken! De foto’s komen in januari eindelijk op dit blog.

En toen ging het mis: een week na ons feest ging Geert onderuit met zijn motor: hup, been in het gips en heel veel schade aan de motor. Na tien dagen mocht dat er gelukkig weer af, maar normaal lopen zat er voorlopig niet in. Ons laatste tripje van het jaar, naar Winterberg, werd dus wat anders dan verwacht. Skiën zat er niet in. Dus zwommen we er. En lieten we Thule voor het eerst in de sneeuw los. 🙂

En daar zijn we nu net van terug. Klaar voor 2015, waarin ik weer aan het werk moet. Van 4 uur per week zonder Thule straks ineens naar 40 uur per week zonder haar. Dat zal pas echt wennen worden…

Hieronder zoals elk jaar het lijstje hoogte- en dieptepunten van 2014. De jaaroverzichten van voorgaande jaren kun je vinden door hier te klikken: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013.

Boek
David Finkel – Thank You For Your Service

Twitteraar van het Jaar
@rohy

Beste nummer
Holland, 1945 (Colbert versie)

In 2014 bezochte landen
01. Nederland
02. België (Hasselt, Gent)
03. Italië (Rome, Corsica, Sardinië, Venetië)
04. Verenigde Staten (Florida)
05. Engeland (Londen)
06. Zwitserland (Geneve, Luzern)
07. Frankrijk
08. Monaco
09. Duitsland
10. Oostenrijk

Beste films
Dallas Buyers Club
Interstellar

Slechtste film
The Purge: Anarchy

Beste Acteur
Stephen Colbert

Sport
Bevallen

Eten
Obba (Markthal)
Red Pepper (hotpot)

TV
Breaking Bad
Sons of Anarchy
Colbert Report
House Of Cards
Lilyhammer
The Walking Dead
Game Of Thrones
The Daily Show
Top Gear
Heel Holland Bakt
Toren C
John Oliver’s Last Week Tonight

Hoogtepunten
Thule
Trouwen
Geert naar Falck
Geen last hernia
Samenwonen
Zwemmen
OS, WK en Tour kijken

Dieptepunten
Val Geert
Zwangerschapskwaaltjes
Rugpijn terug
Slaapgebrek
WRFJR
Overlijden Maarten Oosterhagen

Quote
“The point is America does not torture. But we had to. And we’ll never do it again—unless it’s to protect America.”
“But the report said it didn’t protect America!”
“Oh I’m not talking about the actual country—I’m talking about the idea of America. The idea of America would never torture.”
“And the actual America?”
“Have you read that report?!”

Woord van het jaar
Rustenticiteit

Things I thought I’d never do
Thule krijgen
Trouwen
Een wee hebben op de motor
Een jurk aan
Skiën
Nóg een keer trouwen 😉
West Wing voor de derde keer afkijken
Over de drempel gedragen worden

Motordealer van het Jaar
Domburg Motoren

Beste website
imdb.com

Man van het jaar
Geert

Vrouw van het jaar
Thule

Dagen van het jaar
28 Juli, 12 augustus en 27 november

Cijfers van het jaar
21:12 uur
47 cm
3115 gram

Media-optredens
Radio 1, Lokaal Bestuur, De Volksvertegenwoordiger, Lokaal Bestuur, Lokaal Bestuur, Lokaal Bestuur, Stand.nl, Trouw, Radio 1, Lokaal Bestuur, Lokaal Bestuur, Lokaal Bestuur, Metro, Radio Eindhoven.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hoogte- en dieptepunten van 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*